ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie ConsentBilförsäljare - Råd om Bilförsäljare av nya bilar

Bilförsäljare av nya bilar

Bilförsäljare av begagnade bilar

När du ska köpa nya bilar i Sverige görs detta alltid från bilförsäljarna som är utsedda av generalagenten för bilmärket. Att köpa en ny bil tycker många är väldigt säkert och tryggt men det är ganska dyrt att äga bilen under de första åren. Även om servicekostnaden, reparationerna och bilförsäkringen kanske ingår under de tre första åren är det ändå dyrt att ha bil eftersom värdet på billen faller med mellan 30-50% under tre år och att du dessutom kanske måste betala ränta på ditt billån.

Leveratid på nya bilar

Bilförsäljare av begagnade bilar

När du väl bestämt dig för att köpa en ny bil hos de stora bilförsäljarna är det inte ovanligt med leveranstider på 8-20 veckor. Detta kan vara väldigt frustrerande om man verkligen är i behov av den nya bilen efter att den gamla bilen har krockats om behöver skrotas omgående. Även om du i din bilförsäkring har haft rätt till hyrbil så ingår inte hyrbilen i 20 veckor.

Att alternativ när du ska köpa en ny bil och behöver den omgående är att förhandla med bilförsäljaren om att du får låna en bil av dem till dess att den nya bilen är leveransklar. Eftersom bilförsäljaren har ofta många begagnade bilar hemma går det oftast bra för en mindre ersättning.

Ett annat alternativ om det inte rör sig om allt för många veckor är att hyra en bil själv bilen. Om det istället handlar om 20 veckor och du får inte låna bil av bilförsäljaren i väntan på din nya bil kan det vara idé att köpa en begagnad bil. Bäst pris får du om du köper den privat men risken är lite större då. Många köper en äldre bil för under 10.000 kr vilket gör att de inte kan förlora hur mycket pengar som helst innan de får den nya bilen och ibland kan du t.o.m. få tillbaka det du betalt för den.


Allt intressant om bilförsäljare

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om bilförsäljning men också en del kul och lustiga saker om bilförsäljarna.Meny - Bilförsäljare
Till förstasidan på www.bilforsaljare.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter